Logo

Vivien és Tamás esküvője

Szöktetős esküvőszervezés Budapesten

Vivinek és Tamásnak egy rendhagyó esküvőszervezést és esküvőt köszönhetünk. Az alábbiakban az esküvői élményeikről olvashattok.

Az esküvőjük előkészítésére mindössze 3-4 hét állt rendelkezésünkre, de pontos elképzeléseiknek köszönhetően mindenre volt elég időnk.

Esküvői koncepciójuk azonban minket is meglepett: egy olyan szöktetős esküvőt képzeltek el, mely során végigjárják a kedvenc budapesti helyszíneiket, élvezik egymás társaságát és a programokat. A polgári szertartás egy fix állomás volt, mely a nap második felében egy igazán különleges környezetben valósult meg: a Matild Hotel tetején, Dunai panorámával.

Az októberi időjárás is a párnak kedvezett, gyönyörű napsütéses időnk volt egy mini esküvőhöz.

Pár gondolatban el tudnád mesélni, hogy miért a két fős, szöktetéses esküvő mellett tettétek le a voksotokat?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

A szöktetős esküvőt Magyarországon a covid ideje alatt láttam először, amikor párok sok esetben azért választották ezt a formát, mert korlátozások voltak. A szöktetéses esküvő külföldi formája már évek óta ismert, ami szintén nagyon népszerű és vonzó, de én a saját esküvőnket mindenképp itthon, abban a városban szerettem volna, ahol élünk, amihez valóban kötődünk. Ezért volt teljesen egyértelmű számomra a budapesti esküvő. Mi itt ismerkedtünk meg, itt élünk, imádjuk a város sokszínűségét, nevezetességeit, sokszor megyünk vissza megszokott randi helyszínekre és fedezünk fel újakat. Azért választottuk ezt a formát, mert a szöktetéses esküvő arról szól, hogy ezen a napon csakis olyan dolgokat csinálunk, ami kettőnk számára fontos, ami kettőnket összeköt, boldoggá tesz és csakis a kettőnk szempontjait nézve tervezzük meg a nagy napot, úgy ahogy megálmodtuk. A teljes nap rugalmas, nincs semmi kötelező, nincs rohanás, vagy időre érkezés. Egyet kivéve: maga a házasságkötés időpontja. A szöktetéses esküvő nagyon rugalmas, idő, energia, költségek, programok tekintetében is. Minden pont úgy alakul, ahogy a párnak megfelelő. A szöktetéses esküvő nem azt jelenti, hogy a szeretteink nem vehetnek részt az esküvőnkön, több pár egy vagy két állomásra szívesen látja a családot is, de a többi programot megtartják maguknak. Ugyanakkor bármilyen más variációban is működőképes. Vannak, akik pedig csakis kettesben akarják eltölteni a nagy napot. Mi egy egész napos randevú keretében tartottuk meg a szöktetéses esküvőnket, aminek egyik állomása maga a házasságkötés volt. Csodás, és számunkra nosztalgikus helyszíneken és programokkal.

Esküvőszervezés Budapesten, különleges helyszíneken, 2 fős esküvő

A fotókat készítette: Petra Pakó Photography

Mennyire gondoltad időigényes feladatnak az esküvőd szervezését? Ehhez képest milyennek látod most, az esküvőd után?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Előtte: Az esküvő előtt bő 1 hónappal kezdtük el a szervezést, és azt gondoltam 3-4 hét alatt simán meglesz minden.

Esküvő után: 3-4 hét alatt esküvőszervezővel sikerült. Eszméletlen részletes és sokoldalú munka, rengeteg apró feladattal. Néhány hasznos példa: a gyűrűk elkészülési ideje 3 hét, a menyasszonyi ruha varratása 4-5 hetet is igénybe vehet. A mi esetünkben 3 hét volt. A helyszínek kiválasztása, egyeztetések, engedélyek, parkolás, fotós, videós, ételek, fodrász, sminkes, és a szertartás, illetve az azt körítő mindenféle elem, mint zene, ceremónia… rengeteg apró dolog, ami nagyon fontos. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg dolog most eszembe sem jut. Nagyon sok feladat. Mindenkinek ajánlom ehhez az esküvői formához is egy esküvőszervező felkérését. Hihetetlenül megkönnyíti a dolgokat, és a nagy napon a párnak már semmi feladattal nem kell törődni, csakis egymással. Az esküvőszervező aznap minden helyszínre hamarabb érkezik. Mindent előkészít, és nekünk már csak élvezni kell a pillanatokat. De az előkészületben is mindent megkönnyít. Megtalálja számunkra igény szerint a tökéletes esküvői szolgáltatókat, szalonokat, dekorost, fotóst, stb.

Az elintézendő feladatok közül melyik volt számotokra a legmegterhelőbb? Miért?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

A tökéletes ruhák megtalálása volt a legmegterhelőbb, illetve, hogy azok elkészüljenek időben. Én már a második szalonban megtaláltam az álom ruhámat, és szuper gyorsasággal 3 hét alatt elkészítették, de nagyon izgultam, hogy olyan legyen, amilyet elképzeltem. Csak „ez az egy dobásom volt” az idő szűke miatt. De a ruha felülmúlta minden elképzelésemet.

Mennyire érezted magad elhavazottnak a plusz esküvős feladatok intézése miatt?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Egy hétig szerveztük ketten a férjemmel az esküvőnket és elég hamar rájöttünk, hogy ez segítség nélkül nagyon nehezen, vagy az idő szűke miatt sehogy nem fog megvalósulni. De úgy, ahogy elképzeltük a kettőnk szervezésével semmiképp.

Vivi és Tamás esküvője Budapesten

Mennyi idővel az esküvő előtt javasolnád egy párnak, hogy elkezdje az esküvője szervezését?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Ha szöktetéses esküvőről és csak 2 személyről, illetve nagyon szűk családi körről van szó, akkor kényelmesen 3-6 hónappal előtte. De ha csúcsszezonban szeretnék tartani, akkor még korábban, a helyszínek foglaltsága miatt.

Miért hasznos szerinted esküvőszervezővel dolgozni?
Miben tud ténylegesen segíteni?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Az esküvőszervező mindenben tud segíteni és minden terhet levesz a párról, hogy a nagy napon csakis egymásra tudjanak figyelni. Megkönnyíti az esküvő szervezését, lebonyolítását, egyeztetéseket stb. Az elképzeléseket konkretizálja, segíti a pár igényeit összehangolni. Minden számukra releváns szolgáltatót, szalont, helyszínt, esküvői koncepciót prezentál, amiből a pár választhat. Mindenkivel tartja a kapcsolatot, folyamatosan naprakész. És mindemellett az egyik legnagyobb támasz.

Mi a legszebb és a legrosszabb emléked az esküvőről, esküvőszervezésről?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Legszebb: Nem igazán tudnék kiemelni egy emléket, az egész nap egy csoda volt. Ha mégis nagyon akarok, akkor a gyűrűhúzás a legszebb emlékem.

Legrosszabb: Amikor 2-3 napig úgy tűnt, hogy az esküvői gyűrűk nem készülnek el időben. Aztán megtaláltuk a tökéletes ékszerészt.

Milyen különleges helyszíneket látogattatok meg az esküvői fotózás során? Miért épp ezeket választottátok?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Az első helyszínünk a Gellért-hegyi vízesés volt. Ezen a helyszínen indítottuk a napot egy kellemes kávéval :) A második helyszín a Magyar Nemzeti Galéria volt. Harmadik helyszínként a Filozófusok kertjét választottuk, ahol egy piknik várt minket. A negyedik helyszínre a Bazilika körkilátóhoz látogattunk el. Az ötödik helyszín maga a házasságkötés helyszíne volt, a Matild Palota tetején a Duchess bár tetőterasza, ahol a házasságkötő és a két tanú várt minket. Hatodik helyszínként a Halászbástya következett, ami az egyik kedvenc helyszínünk. Ezután pedig egy hotelben aludtunk, itt zártuk a nagy napot. Mindegyik helyszín valamiért fontos nekünk, és kötődünk hozzá.

Milyen volt a szertartás és a fogadás a Matild hotel tetején?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Nagyon szép, igényes volt a szertartás minden tekintetben. Minden várakozásukat felülmúlta. Már a tervezésnél kiemelt figyelmet kaptunk a Matild Palota dolgozóitól. Nagyon figyeltek arra, hogy minden kérésünket megvalósítsák. A catering, amit a séfük az esküvőnkre talált ki, nagyon kiemelkedő, isteni volt. :)

Hogyan élted meg az esküvőd?

Reflow Events testimonials, szakmai vélemények a céges rendezvényszervezésről

Klisé, de tényleg a legszebb nap, ami csak rólunk szólt. Csodálatos emlék.

Nélkületek nem sikerült volna, nagyon hálásak vagyunk nektek <3.

Vivi és Tamás esküvői szolgáltatói:

Fotó: Petra Pakó Photography

Videó: Closer Wedding Studio

Menyasszonyi ruha: Zhoja

Öltöny: Digel

Gyűrű: Németh Karikagyűrű

Smink: Szécsi Gabi

Haj: Vogel Borcsa

Piknik: Kovács Fruzsina, effclusive picnics

Szertartás helyszíne: The Duchess

Virág dekoráció: Two Sisters Flower & Events

Torta: Mon Petit Dessert

Sofőrszolgálat: Nemzeti Sofőrszolgálat

Lakosztály: Hilton Budapest

Szervezés: Reflow Events

Szerző: Kinga

rendezvenyszervezes budapesten, best event organization company

© 2024 | All rights reserved by Reflow Events Kft. | budapesti rendezvényszervező cég

Nem harapunk.
De tényleg.